Kisállat-fizioterápia

Áász Lilla - Kisállat-fizioterápiaÁdász Lilla vagyok, 2011-óta dolgozom a Kovidoki Állatorvosi Rendelőben. Eleinte, mint gyakornok, később már, mint szakképzett asszisztens.

Az állatokkal kapcsolatos tanulmányaimat 2010-ben az SZTE-JGYPK Állatkerti Állatgondozó szakán kezdtem meg. Bár nagyon sok érdekességet tanultam az elméleti és gyakorlati oktatóimtól, rá kellett jöjjek, hogy amit az állatorvosi rendelőben nap, mint nap megtapasztalok, az áll legközelebb hozzám. Ezért váltottam, és 2012-ben jelentkeztem a Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar és az Edutop Kft. által közösen indított Állatorvosi, állategészségügyi szaksegéd képzésre. 
Melyet kitűnő eredményekkel zártam.

Állatorvosi szaksegédként gyakran találkozom mozgásproblémákkal küzdő kutyákkal. A mozgás az állatok életében is nagyon fontos, annak hiánya pedig igen gyorsan problémákhoz vezethet. Szerettem volna még aktívabban részt venni az állatok gyógyításában, így sikeresen elvégeztem a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság által indított Kutya-fizioterapeuta képzést.

Jelenleg, mint asszisztens és kisállat-fizioterapeuta dolgozom.

A kis kedvenceknek szóló mozgásszervi rehabilitációról bővebben a következő oldalamon olvashatnak:

http://allatfizio.atw.hu